Endüstriyel Raf Çeşitleri

Endüstriyel Raf sistemleri, özellikle ağır ve büyük paletli olan yüklerin istiflenmesi ve korunması için işletmeler tarafından tercih edilen platformlardır. Rafların boyutları genellikle alanın yüksekliğine göre ayarlanmaktadır. Bu nedenden dolayı müşterilerin istekleri doğrultusunda üretimi yapılabilmektedir.

Endüstriyel Raf sistemleri, istiflenecek malzemenin ağırlığına göre kancalı ya da cıvatalı sabitleme yöntemleri kullanılmaktadır. Taşıma kapasitesi yüksek olduğu için istiflenecek ürün kolaylıkla yerleştirilebilmektedir.

Endüstriyel Raf Sistemleri

Endüstriyel raf sistemleri, geçmeli özellikleri sayesinde farklı ebatlardaki ürünlerin düzenli bir şekilde istiflenmesi için üretilen sağlam platformlardır. Bulunan göz aralıkları ve boyutları istenilen ölçülere göre belirlenmektedir. Kullanım alanları genellikle market depolarında, fabrikalarda ve hangarlarda tercih edilmektedir. Kolay kurulumları sayesinde zamandan tasarruf, ayarlanabilir raf aralıkları sayesinde depolama kolaylığı ve depolanacak her türlü ürünün boyutuna göre kolay adaptasyonu sayesinde de maliyet tasarrufu sağlanır. Çelikten üretilen raf modelleri, sağlam yapısı sayesinde firmaların tercih etmesindeki en büyük sebeplerden bir tanesidir. Son zamanlarda sık sık tercih edilen endüstriyel raf sisteminin çeşitli özellikleri bulunmaktadır.

Farklı sektörlerdeki firmaların ihtiyaç duyduğu raf sistemleri isteğe bağlı olarak belirlenmektedir. Boyutları ve özellikleri firmaların istekleri doğrultusunda belirlenmektedir. Endüstriyel raf sistemlerinin bazı özellikleri şunlardır;

Ekonomik raf kullanımı için tercih edilebilmektedir.
Geniş ve yüksek depolar için oldukça uygundur.
Depolama alanında verimliliği ve kar oranını arttırır.
Ağır malzemelerin istiflenmesi mümkündür.
Raf aralarındaki boşluk ürüne göre ayarlanabilmektedir.
gibi özelliklere sahiplerdir. Belirtilen özellikleri sebebiyle oldukça avantajlı olan raf sistemleri, kullanan firmalara avantaj sağlamaktadır.

Endüstriyel Depo Raf Sistemleri


Endüstriyel raf sistemleri, özellikle ağır ürünlerin depolanacağı alanlarda kullanılmaktadır. Avrupa standartlarına uygun şekilde üretilmektedir. Paletli depolama gerektiren her sektörde kullanılması uygundur. Özellikle lojistik firmaların en çok tercih ettiği raf modellerinden biridir. Bir diğer adı da lojistik raf olan bu sistemler, üretim ve sevkiyat öncesi hazırlama ve dizme imkânı sunmaktadır.

İstenilen zaman sökülüp farklı alanlara ölçüleri uyacak şekilde monte edilebilmektedir. Endüstriyel raf sistemleri arasında farklı özelliklere sahip modeller bulunmaktadır. Firmaların istekleri doğrultusunda üretimi gerçekleştirilen raf sistemleri her alana uygun şekilde üretilmektedir.

“Sırt Sırta Raf Sistemi”

Ürün çeşidi ve miktarı çok olan depolarda kullanılması uygundur.
Depo alanının rahat kullanılmasına yardımcı olur.
Genellikle paletli malzemelerin istiflenmesinde uygundur.
Otomatik istif makineleri ile kullanımı mümkündür.
FIFO çalışma sistemine uygun raf modelidir.

“İkili Derinlikte Raf Sistemi”

Ürün çeşidi ve miktarı çok olan depolarda kullanılması uygundur.
Depo alanının rahat kullanılmasına yardımcı olur.
Raf derinliği palete uygun şekilde tasarlanmıştır.
Otomatik istif makineleri ile kullanımı mümkündür.
LIFO ve FIFO çalışma sistemlerine uygundur.
Boyutları oldukça uzundur.


“Tek Paletli Raf Sistemleri”

Oldukça dayanıklı yapıya sahiptir.
Ağır olan malzemelerin istiflenmesi kolaylıkla yapılabilmektedir.
Otomatik istif makinaları kullanılarak rahatlıkla malzemeler yerleştirilebilir.
Rafın yüksekliği ve derinliği ayarlanabilir.
FIFO çalışma sistemine uygundur.


Endüstriyel Raf Fiyatları:


Endüstriyel raf sistemleri, firmaların belirttiği ölçüler ve özellikler doğrultusunda üretilmektedir. Bu nedenden dolayı net bir fiyat söylememiz mümkün değildir. Endüstriyel raf fiyatlarını belirlerken ürünün boyutları, özellikleri ve kullanılan malzemenin türü baz alınarak hesaplanmaktadır.

 

Sohbeti aç
Yardım ister misiniz ?
Bizim ile iletişime geçebilirsiniz.
Merhaba 👋
Endüstriyel Raf Çeşitleri ile ilgili bilgi almak ister misiniz?
Bağlantı: https://celikraflar.com/endustriyel-raf-cesitleri/blog